Recenzii pe edituri

La un pas de a-ți vedea cartea în bibliotecă

 

bc6e63bd66f75f33df150747626ab370

 

Am să vă vorbesc azi despre un curs ce are ca scop modelarea și perfecționarea stilului viitorului autor pentru ca manuscrisul său să fie cât mai bun pentru publicare.

De acest curs poate beneficia oricine  dorește să învețe cum să scrie cât mai bine o carte de la cap la coadă, cum să înveți să-ți formezi un proces personal. O metodă cât mai eficientă pentru tine și stilul tău de scriere și schițe foarte importante pentru carte. Practic te ajută să stabilești un proces de scriere bun pentru tine ce te va ajuta foarte mult pe viitor.

Acest curs este susținut de către minunata mea prietenă Raluca care vrea să ofere ajutor tuturor persoanelor dedicate să scrie și să se dezvolte ca scriitor. Ea o profesoară foarte perseverentă și răbdătoare (am testat asta, are răbdare până și cu o persoană așa dificilă ca mine).

Sinceră să fiu sunt foarte norocoasă că am descoperit cursul ei pentru că atunci când m-am apucat serios de scris nu știam de unde să încep, cu ce ar trebui să încep și aveam un milion de întrebări fără sfârșit, dar cu ajutorul ei și a cursului am reușit să ordonez cât de cât acest haos și să înteleg că pentru a scrie o carte îți trebuie mult mai multe lucruri decât o foaie, un pix și talent.

Cursul este complex, cu lecții și explicații bine definite, iar Raluca este acolo pentru orice explicație și nedumerire sau pentru discuții legat de idei noi.

Garantez că Raluca știe ce face și sursele ei sunt cele mai potrivite pentru un scriitor începător și consider că acest curs ar trebui să-l urmeze oricine vrea să publice.

În teorie cursul este împărțit în etape pentru ca autorul să nu fie zăpăcit și să înceapă cu titlul, finalul, cuprinsul și apoi genul și personajele (cum făceam eu înainte), dar mă bucur că acum majoritatea sunt cât de cât puse în ordine de către ea.

Cursul începe cu lecția despre cum să stabilești genul cărții tale, apoi tema, mesajul și apoi ideea pe care se bazează cartea, diferitre schelete pentru a înțelege mai bine cum ar trebui să decurgă scrierea pentru a face personajele și acțiunea cât mai reală și mai originală.

Este un drum de parcurs pentru fiecare autor, iar informațiile predate nu sunt valabile doar pentru o carte ci pentru majoritatea lucrărilor. Din punctul meu de vedere cam așa mă simt eu, un alergător ce a primit startul prin cursul Ralucăi și îl parcurge pentru a ajunge să fie mândru de progresele sale, iar în final să câștige trofeul mult dorit, în cazul  meu să-mi văd cartea publicată.

 

f5c1e47a351393a371068353030af191

 

Poate pentru unii totul pare simplu când vine vorba de scrierea unei cărți, dar nu e nici pe departe. Eram și eu printre acele persoane care credeau asta până să mă apuc să lucrez cu Raluca la carte, totul e mult mai complex și necesită multă atenție, răbdare, talent și perseverență dacă dorești ca ceea ce vei găsi pe rafturi sub numele tău să fie de calitate.

 

Despre Raluca am de spus numai lucruri bune, este o persoană atât de săritoare și cu un suflet atât de cald și bun încât e inevitabil să nu te lipești de ea, iar ca profesor este extraordinară pentru că ceea ce face ea este din inimă, are o răbdare nemărginită și o personalitate plină de calități bune, este curajoasă, extrem de perseverentă, exigentă ca un profesor bun, o bună prietenă și o ascultătoare excelentă. O persoană pe care te poți baza oricând.

Este singurul curs de acest gen de care oricine are nevoie la început de drum în această industrie a cititului și a scrisului. Așa că dacă visați să aveți o carte publicată Primul pas este acela de a urma cursul pentru a afla anumite informații vitale în procesul de scriere de care ai nevoie pe tot parcursul cărții și a vieții de autor.

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *