Recenzii pe edituri

Vara și complexele ei (Motivațional)

 

65301999_427828118068967_3490579703108993024_n

 

 

Societatea. Din cauza ei, ajungem să ne simțim prost când ne privim în oglindă, când cineva spune că nu putem să facem anumite lucruri. Societatea este cea care ne condamnă pentru că suntem diferiți.

Acum că a venit vara și odată cu ea și zilele la piscină și vacanțele la mare, complexele devin mai puternice și pare că totul se înrăutățește și universul este contra noastră orice am face.

Cred că orice fată s-a confruntat cu probleme de genul în anotimpul asta, nu poate merge la piscină din cauza că are vergeturi pe corp, sau că pare prea slabă sau plinuță sau alte motive care îi alimentează anxietatea si starea deprimantă.

Cu toate astea nu trebuie să ne închidem în casă pentru că societatea vrea steriotipuri pentru ca totul să pară în parametrii normali, dar normalitatea este relativă și subiectivă pentru fiecare dintre noi.

Să vă zic un mic secret, toate astea sunt în mintea noastră și chiar dacă auzim de la alții răutăți sau replici ca: „ Ești prea grasă să porți costum de baie sau rochii”, „ nu poți face asta, ce o să zică lumea”, „ Sunt sigură că nu vei fi capabilă sa faci acel lucru” și lista continuă, dar lucrurile astea nu ne definesc.

Noi avem puterea de a ignora și a ne „astupa” urechiile când răutățiile de genul ne înconjoară cu scopul de a ne demoraliza și a ne pune la pământ. Pentru că pot veni de la persoane care cred că se vor simți mai bine după ce te doboară pe tine, dar tu trebuie să ai încredere în tine, să ignori și să mergi mai departe pentru că esti mai bună decât ei, cei care vor să te înjosească.

Sunt de părere că toate aceste stări de anxietate și panică pornesc de la judecățile societății și vestitei replici: „ Ce o să spună lumea”. Eu personal urăsc această replică și sunt sigură că și alții au aceiasi repulsie. Pentru că mulți au spus ce o să zică lumea dacă ieși la ora asta sau îmbrăcată mai sumar sau ce o să zică lumea daca o să te întâlnești cu x și alte lucruri.

Toate astea pornesc de la societatea care nu acceptă ușor diferențele dintre oamenii, făcând din normalitate subiectivă una obiectivă și cu standarde înalte. Dar asta nu ar trebui să ne răpească încrederea în noi sau stilul de viața pentru că orice am face sau spune lumea tot va comenta.

Important este să reușești să te accepți pe tine cu defecte și calități, să ai încredere în tine și să-ți trăiești viața după cum dorești.

 

 

Probabil că în perioada asta mulți dintre noi gândim că nu e ok să ne arătăm vergeturile, coșurile, anumite defecte fizice din cauza faptului că putem fi judecați atât de ușor.

Nu trebuie să-ți dai cu o grămadă de fond de ten, să te îmbraci cu haine largi, să te schimbi, să refuzi ceea ce-ți place pentru ca lumea să nu vadă imperfecțiuniile pe care le ai, dacă tu te simți bine în pielea ta asta e tot ce contează.

Nu trebuie să-ți ascunzi pistruii doar din motivul sușotelilor, nu trebuie să te îmbraci într-un fel anume ca să-ți ascunzi vergeturile sau alte cicatrici pentru că toți suntem imperfecți, toți avem probleme mai mici sau mai mari, toți avem sau am avut coșuri. Oricât am încerca să ascundem asta, să fim perfecționiști atât cu fizicul cât și cu purtarea noastră, la un moment dat obosim să alergăm după perfecțiune, frumosul acela plastic și să credem că totul este perfect. Pentru că asta înseamnă doar că ascundem sub preș realitatea. Cine suntem cu adevărat.

 

bfc44fe758273343a7fce1c8437075ec

 

Nu trebuie să ne ascundem după probleme sau să le aruncăm de-o parte ci să le înfruntăm, să le acceptăm și să le îmbrățisăm pentru că fac parte din noi, dar nu ne definesc suta la sută. Fac parte din noi, ne ajută să devenim mai puternici, să evoluăm și să ne maturizăm.

Te uiți în oglindă, ți se pare că vezi un corp prea gras sau prea slab, prea alb sau cu prea multe cosuri, vergeturi și altele pentru a-l privi, dar greșești deoarece fiecare corp e frumos și special, e artă care merită pusă în valoare, merită să mergi cu încredere la piscină. Iar tu meriți să fi fericită, să te bucuri de viață, de vară, de statul la soare în costumul tău de baie preferat.

Fiecare merităm atât de multe lucruri, dar nu suntem conștienți pentru că ne lăsăm doborâți de replicile aruncate cu răutate și venin. Merităm să zâmbim, să ieșim în lume, să cântăm, să ne distrăm, să dansăm, să fugim în toiul nopții să facem o nebunie, merită să ne apreciem, să iubim și să fim iubiți.

 

 

Avem dreptul de a trăi așa cum dorim, să ne bucurăm de vară și să ne iubim, avem dreptul de a simți frumoși pentru că suntem frumoși într-un fel unic pe care nimeni nu ni-l poate lua.

Ieși afară și exploreză lumea, cu tot cu coșuri, vânătăi sau alte semne, doar trăiește, zâmbește și acceptă-te așa cum ești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *