Recenzii pe edituri

TOP 5 Seriale Preferate

53788920_247333956211104_921526546647220224_n

Bun venit primăvară și zile cu soare! În sfârșit pot spune cu toată inima că totul e frumos în jurul meu și colorat. Flori și miresme alături de razele soarelui și de cerul senin, formează cadrul perfect pentru cititul în aer liber.

Azi vă voi vorbi despre serialele pe care eu le-am urmărit cu sufletul la gură pe parcursul fiecărui episod. Nu sunt în ton cu tabloul vesel și frumos de afară, dar vă asigur că vă va stârni interesul și adrenalina vă fi nelipsită din peisaj.

Fiecare serial are un loc special în mintea și inima mea. Acest clasament îl voi face după anuminte criterii cum ar fi : acțiunea și felul în care decurge cât de mult m-au ținut în priză, relațiile dintre personaje, cât de mult m-a impresionat pe final.

5. The Originals

The-Originals

Este printre primele seriale pe care le-am văzut după Jurnalele vampirilor. Cele două au o oarecare legătură între ele (apar anumite personaje secundare în Jurnalele vampirilor, iar în The originals se continuă oarecum povestea centrată pe ele ).

Acțiunea se bazează pe creaturile supernaturale, vampiri, hibrizi, vrăjitoare, etc. Iar totul se întâmplă în New Orleans, orașul bântuit și plin de secrete. Totul începe cu istoria vampirilor originali, cei de la care a pornit totul. Familia Mikaelson are un trecut întunecat. Klaus este oaia neagră a familiei de la care pornește totul. Familia este unită oricâte obstaocle are exista și asta îl face pe Klaus uman.

Jurământul „Always and forever” este de o putere mistică rară deoarece legătura dintre ei rămâne intactă oricâte atentate ar fi asupra familiei și oricâte grreseli ar face Klaus (face multe în decursul a 1000 de ani încât se poate ajunge ca toți să-l disprețuiască).

Serialul este unul fresh cu mai multă acțiune și lucruri paranormale decât jurnalele vampirilor, iar asta m-a făcut să-l urmăresc cu maxim interes. Îmi place cum sunt create personaje cum aprofundează și pune în valoare legătura de familie printr-un mod atât de atroce și de crud încât ai impresia că până la urmă totul va duce la pierzanie.

 4. Teen Wolf

teen-wolf

Teen Wolf este o altă obsesie de a mea deoarece se bazează tot pe creaturi supernaturale și paranormal, dar de data asta cu vârcolaci și adolescenți, pare puțin tipic, dar nu e chiar așa.

În Teen Wolf este vorba despre un adolescent și prietenul sau care pornesc în căutarea unui cadavru, dar Scott se rătăcește în pădure și este atacat de o creatură, așa se declansează acțiunea. Ulterior acesta are diferite episoade ciudate în care se trezește în alte locuri, se transformă și alte lucrui bizare, iar cu ajutorul prietenului său descoperă că a fost mușcat de un vârcolac și din cauza asta a devenit și el unul.

Pe parcursul sezoanelor observam evoluția lui Scott, cum își îmbunătățește calitățile de vârcolac și cum să-și înfințeze o haită. Dar nu e chiar așa simplu și frumos cum pare, pe urmele lui sunt vânători și alți vârcolaci care îi vor răul.

în fiecare sezon apare ceva nou în materie de creaturi care se abat asupra orașului și implicit și a lui Scott, dar  asta face serialul mai incitant, peripețiile.

E un serial destul de interesant despre iubire, creaturi, istorie, ficțiune și prietenie.

3. American horror story

53320086_2575443112682394_4774769083457470464_n

American horror story este un serial cu teme diferite, fiecare sezon având subiecte diferite, povești diferite și personaje diferite jucate de aceiași actori.

Eu personal am sărit peste sezoane pentru că nu mi-au stârnit interesul (se pot vedea separat pentru că fiecare sezon are un început și un final). E un serial bine construit, dar pe alocuri are mici crăpături destul de vizibile.

Am văzut sezonul 1 în care este vorba despre o casă bântuită de multe suflete ucise care au rămas prinse în acea casă. Casa este cumpărată de o familie care încearcă să-și rezolve problemele, începând o viață nouă. Problemele se țin lanț de familia respetivă din cauza fantomelor care încearcă să scape de ei. Între timp se înfiripă o poveste de dragoste emoționantă, dar destul de ciudată dintre o fantomă și fata familiei.

Legat de acele fanotme, toate au un trecut pătat de fărădelegi și commit lucruri odioase care aduc numai rele, iar din cauza asta toți au de suferit.

Al doilea sezon este despre un azil în care sunt închiși oameni cu „probleme” în timp ce dincolo de ușile institutului se află un criminal pe care toți ziariști îl caută. Una dintre ziariste ajugne în azil pentru ai lua interviu unui condamnat tot pentru niște crime, dar a fost închis în santoriu. Prin minune și ziarista ajunge închisă și descoperă că sanatoriul găzduiește cele mai mari orori ale acelui oraș, iar din cauza asta ea este în pericol.

În sezonul 3 este vorba despre un săbat din New Orleans care se pregătesc pentru cel mai amre rang de vrăjitoare, marea Supremă, sunt vrăjitoare cu puteri inedite, protectoare a naturii și care țin în balanță binele și răul, dar și cele de partea răului, cele voodoo care încearcă să le pună bețe în roate celor din săbat.

Restul sezoanelor le-am văzut superficial, câteva episoade și am sărit direct la sezonul 8 care este cel mai bun, care te ține în priză cu fiecare episod. În acest sezon este vorba despre aterizarea unui asteroid care va distruge lumea și fiecare om de rang înalt încearcă să se salveze luând bielte pentru niște corporații secrete care îi vor ține în siguranță.

Este cel mai original sezon pentru că se îmbină aproximativ toate poveștile într-una singură de parcă puzzle-ul s-a completat, iar personajele și faptul că joc în dublu rol sau mai mult de atât sunt excepționale. Mai ales cum descoperi că pot reacționa oamenii la un aseamnea dezastru, iar supernaturalul în această parte a puzzle-lui atinge apogeul și totul e în pericol pentru că lupta dintre bine și rău este crâncenă și nimeni nu știe cine va câștiga si cine va supraviețui.

2. Riverdale

dmwing4vaaasay3

Riverdale, un orășel liniștit cu o comunitate mică în care toți se sprijină unul pe altul până când toată veselia, fericirea și pacea dintre cele două cartiere (cel de Sud pentru banda orașului, Șerpii și huligani pe care toți îi discriminează și cel de Nord în care trăiesc oamenii cu clasă) sunt perturbate de o întâmplare odioasă, fata mareului afacerist din oraș este găsită pe marginea lacului speriată și confuză, iar fratele său geaman a dispărut fără urmă… Anchete peste anchete, ale poliției, ziarelor locale și ale adolescenților de la liceu care surpinzător descoperă adevărul înfricosător.

După cum observați și serialul acesta este cu și despre adolescenți, dar de data asta fiind genul thriller/polițist.

Serialul are povești și intigi care declanșează acțiunea destul de diferite, dar care au legătură cu tot ce se întâmplă și cu fiecare personaj, ca un paianjen care țese pânză și cu fiecare parte nouă ceva se schimbă.

O gașcă de prieteni din „lumi” diferite devin detectivii orașului și merg pe urmele făptașilor ca să dezlege misterul. Pare un fel de Scooby doo în varianta modernă,dar chiar îmi place să observ și să încerc să descopăr fiecare indiciu și enigmă alături de personaje și de-abia aștept să văd ce vor mai descoperi ”echipa misterelor”.

Despre restul acțiunilor și a personajelor nu vreau să spun prea multe pentru că aș strica farmecul serialului, dar cred că merită o șansă.

Să bată tobele și să cânte orchestrele pentru ultimul serial…BOOM.

1. La casa de papel

maxresdefault papel

Și am ajuns în final și la ultimul, dar credeți-mă că-și merită locul din plin și o să aflați imediat de ce.

La casa de papel, un serial de originale spaniolă cumpărat de Netflix despre care voi vorbi succint.

La casa de papel este un serial ca o bombă cu ceas, totul e atât de alert și te ține în suspans atât de mult încât trebuie să vezi toate episoadele pentru că altfel poți simți un atac de panică, cel puțin.

Serialul are la baza un subiect mai atipic, chiar dacă pare că am mai văzut jafuri și alte lucruri de genul și în alte filme/seriale de acțiune. Acesta se diferențiază prin faptul că se pune accent și pe partea mentală a personajelor și chiar a vizionatorilor.

Este vorba de „Profesorul”, un tip fără identitate care își formează o echipă, toți fiind infractori cu multe capete de acuzare, dar buni la anumite lucruri (unul la jafuri, altul pe partea de IT…), fiecare având un rol important de jucat în acel plan pentru ca totul să funcțoioneze și ca toți să-și primească suma de bani oferită.

Ce e interesant este faptul că acest profesor a reușit să facă planul atât de perfect (chiar dacă îi mai scapă ceva tot va gasi o soluție) încât ți se pare că ești și tu tras pe sfoară nu doar polițiști.

El vrea să intre în monetăria regală a Spaniei, nu ca să fure ci ca să-și facă proprii bani, fără să verse sânge, fără ca ei să aibă o imagine proastă în fața spaniolilor și fără ca nimeni să fie descoperit. Dar normal că sunt și mici sau mari impedimente care vor perturba planul și chiar să simți că va eșua, dar ce se va întâmpla e imprevizibil…

Aici se încheie primul top de pe acest blog, sper că v-am făcut curioși și că veți da o șansă serialelor sau măcar unui episod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *