Recenzii pe edituri

Magia Crăciunului și a iernii în cărți #1

Untitledc-1

 

 

 Ho, ho, ho! Vacanța a venit, oameni buni. Și vom avea, sper eu, timp de citit, așa că m-am gândit că dacă tot vă recomand filme pentru această perioadă friguroasă, să vă recomand și câteva cărți.  Inspirația tot de la minunata Daniela.

Având în vedere această perioadă de sărbătoare, voi începe articolul cu cărți tematice de Crăciun.

 

          1. ,,Crăciunul în cele mai frumoase povestiri”

O carte cu mai multe povestiri, mai exact 10 la număr, care au ca temă centrală, bineînțeles, Crăciunul. Nu pot încă să vă spun prea multe despre această carte pentru că plănuiesc să o citesc aproape de Crăciun, o să revin cu o părere concretă asupra ei imediat ce o voi termina de citit. Cert este că mi-am dorit-o încă de Crăciunul trecut și de abia aștept să descopăr poveștile de dincolo de coperta pregătită parcă și ea de sărbătoare.

 

craciunul_in_cele_mai_frumoase_povestiri_c1_1

 

 

             2. ,,Adulții ăștia” 

Este o carte apărută recent, sunt doar câteva săptămâni de când aud de ea, nu am citit-o încă, dar plănuiesc. Până atunci vă voi spune câte ceva din ce am desprins eu din sinopsis-ul cărții.

Un cuplu căsătorit divorțează, iar ei hotărăsc ca fiica lor să aibă parte de un Crăciun ,,normal”, așa că, cei doi petrec vacanța de Crăciun împreună cu partenerii lor, cu Scarlett și prietenul imaginar al fetei. Dar atunci când Scarlett nu este prin preajmă, adulții se delectează cu vin și discuții picante despre trecutul lor. Secretele celor 4 adulți pe parcursul vacanței se adună într-un morman urias de expoziv care poate exploda în orice moment… Ce consecințe va avea această bombă și cât de grave vor fi acestea, vom afla curând, dacă vom pune mâna pe roman.

 

adultii_astia_01_1

 

 

             

          3. ,,Spărgătorul de nuci”

Vă mai zăpăcesc cu acest basm și în acest articol, dar promit că e ultimul în care voi vorbi despre el. Cred că am văzut sau citit măcar o dată acest basm, îmi place mult faptul că are tematică de Crăciun, povestea în sine, dar și varianta de balet a acestuia, pentru că sentimentele pe care mi le dă sunt mirifice, ceva ce numai acest basm îmi poate trezi.

 

victoria-docampo---spargatorul-de-nuci_c1.jpg

 

 

               4. ,,Confess”

Știu că această carte nu are tematică de Crăciun, dar eu o găsesc potrivită pentru perioada asta în care este vorba despre povești de iubire, despre sacrificiu, iertare, familie și amintiri. Asta se poate regăsi și în acest roman care prezintă și ceva original prin care îți poți exterioriza sentimentele.

Colleen Hoover ne așterne în fața ochilor o împletire de povești din trecut și prezent ale celor două personaje principale, Auburn Reed și Owen Gentry. Ea încearcă să se agațe de scopul pentru care stă în Mexic, cu toate că urăște orice e legat de acest oraș, iar el se leagă de trăirile, sentimentele și gândurile pe care oamenii le lasă sub formă de confesiune în vitrina galeriei sale de artă pentru a se exterioriza. Este povestea a două personaje cu destin încrucișat chiar dacă ei își dau seama de asta mai târziu și merită din plin să aflați povestea lor.

 

MV5BMzg3Mzg4NTM5MV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTQ2Mzg0MTI@._V1_

 

 

          5. ,,Printre tonuri cenușii”

Nici asta nu e în spiritul sărbătorilor, mai ales că are un subiect marcant ce te cutremură până la cel mai scurt fir de păr, dar are și întâmplări descrise iarna și în părțile foarte geroase.

Ruta Sepetys ne prezintă perioada crudă a celui de al doilea Război Mondial, când Stalin conducea Lituania, Estonia și Letonia, unde făcea ce voia el, unde a smuls milioane de oameni din paturile lor pentru a-i închide zile intregi într-un tir cu mai mulți oameni, destinația nu era cunoscută până când ajungeai acolo, viața ajungea să coste cât un ceas de buzunar, iar toate astea se întâmplă din cauza faptului că erai pe o listă. Pe listă erau și Lina și familia ei, care ne prezintă prin prisma ochiilor săi tot ce a trăit de când NKVD-iștii au dat buzna în casa lor…iar de aici începe o adevărată luptă pentru supraviețuire în care orice clipă, orice rază de lumină, de speranță contează mai mult decât ne-am putea închipui vreodată.

O lectură marcantă care îți provoacă și trezește sentimente și simțuri pe care credeai că nu le vei simți vreodată sau nici măcar că le ai.

 

808903

 

            6. ,,Zăpada mieilor”

O carte mică, mititică, dar care ascunde multe sub coperta sa. ,,Zăpada mieilor” este despre o poveste de iubire cu final tragic. Se sfârșește cu Paul Wagoner, care intră în școală cu o armă cu care o amenință pe iubita sa, iar apoi se sinucide, și cu Emily Beam, care încearcă să-și reabiliteze sufletul și să găsească speranța și binele din nou în spatele lucrurilor rele.

 

3036

 

Sper să vă încânte și să vă intrige ceea ce  v-am prezentat și să aveți sărbători pline de liniște, iubire și împlinire alături de persoanele iubite!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *