Recenzii pe edituri

Christmas Songs || T A G

 

coperta tag de craciun deschis 1.jpg

 

 

 Ho ho ho, după atâta absentat, am revenit cu forțe noi și cu un tag de sărbătoare. M-am inspirat cu acest tag de la Din dragoste pentru cărți. Acest tag mi-a plăcut foarte mult, deoarece Andrei, de la Nasu-n carte, a reușit să împletească armonios vestitele colinde de Crăciun cu pasiunea pe care mulți o împărtășim, cititul. Așa că m-am pus și eu pe treabă pentru a transmite o mică parte dintre aceste magice sentimente din preajma sărbătorilor.

 

          1. All I Want For Christmas Is You: O carte de care ai nevoie pentru o zi de Crăciun reușită.

Aici m-ați prins, nu prea citesc cărți cu tematică de Cărciun, se pare că încalc regula. Eu acum am început o carte care nu are legătură cu magia sărbătorilor, dar sigur o să mă încumet cândva să citesc cărți cu tematică de Crăciun, pentru că mi-au atras atenția multe cărți de genul și cred că oferă o atmosferă de basm împreună cu o carte cu întâmplări de Crăciun, o cană de ciocolată caldă, sub brad, înconjurată de luminițe. Cele care chiar m-au fermecat sunt câteva de la editura Nemi, sunt sigură că îmi vor oferi atmosfera și sentimentele pe care le-aș simți în ziua de Crăciun.

 

Untitled.png

 

   2. Last Christmas: O carte pentru care ți-ai dedicat mult timp și a meritat fiecare secundă pe care ai simțit-o  ca pe un cadou frumos.

Greu de ales dintre atâtea cărți, dar cu siguranță ,,Urgia și zorile” este cea pentru care am savurat fiecare secundă. Este o carte care merită pe deplin, având ocazia să te simți în deșert, să simți căldura toridă, să trăiești intens fiecare întâmplare împreună cu Khalid și Șeherezada. Acele secunde au fost tensionate pe tot parcursul cărți, am simțit totul la fel de intens ca personajele, am plâns, am râs, m-am speriat, am trăit la maxim fiecare secundă. Este o carte superb scrisă, de aceea am vrut neapărat volumul II cât mai repede, pentru a trăi din nou la fel de profund.

 

tumblr_o8ck4rvXJV1ri1csjo1_540

 

3. Shake up Christmas: O carte care îți trezește entuziasmul atunci când vorbești despre ea, ca și cum ai vorbi despre Crăciun.

Nici de data asta nu mă pot rezuma doar la o carte, dar mă abțin să vorbesc despre multe și mult timp, pentru că astfel nu m-aș opri nici după două zile. Cele care îmi trezesc simțurile de cititor sunt: ,,Regina roșie” și ,,Dispozitive infernale”. Acestea sunt printre primele serii pe care le-am citit și mi-au pătruns adânc în suflet. Prima serie este YA, construită superb, dramatic, fantasy…  Mi-a plăcut la amândouă stilul și ideile inedite transmise de autoare. Sunt niște cărți care își merită locul în fiecare bibliotecă.

 

6f0d51eea0e5b9134796100e130d2933.jpg

 

 4. Jingle bells rock: Un personaj care surprinde prin simțul umorului și bucuria de a trăi ca un spiriduș.

Nu prea am întâlnit personaje de genul acesta, care să iubească viața din toate punctele de vedere, să glumească și să emane veselie. Singurul la care mă gândesc acum este Magnus Bane. El reușește să trateze perioadele întunecate ale vieții sale cu grație, iar celor din jur le arată că totul e bine printr-o pată de umor. Dar atunci când gândurile îl răpung, scutul se ridică, lăsând la iveală o personalitate rece, serioasă, distantă și cât se poate de rezervată pentru a ascunde durerea. Este un personaj alambicat, dar care merită descusut și descoperit.

 

tumblr_oq2abzAQgI1rp4n0lo1_540.gif

 

         5. . Mistletoe: Cuplul preferat.

Aici este foarte complicat, având multe cupluri preferate, dar voi  încerca să organizez un top al cuplurilor preferate. În vârful piramidei se află Will și Tessa, care pentru mine reprezintă un cuplu aproape ideal, chiar dacă în mare parte a timpului cei doi se tachinează. Nici de data asta nu voi uita să fac referire la iubirea cu năbădăi dintre Șeherezada și Khalid, care au trecut prin multe încercări aprige. Ceea ce mi-a plăcut la cei doi au fost etapele grele de a deveni un cuplu, ei ne arată că din ură mistuitoare poate înflori în timp iubirea aceea pură și de neînvins. Cal și Mare sunt și ei un cuplu dificil, deoarece mai mult pare că se înțeapă unul pe celălalt, dar există și momente în care sentimentele ies la iveală. Olly și Maddy, un cuplu care la începutul cărții pare imposibil din cauza bolii lui Maddy, dar din nou iubirea învinge și cei doi ajung să exploreze lumea împreună, iubindu-se cu adevărat.

 

       6. Silent Night: Personajul care ți-a schimbat perspectiva asupra vieții și te-a făcut să vezi viața ca un vis.

La asta mi-e greu să răspund pentru că încă n-am descoperit acel personaj sau măcar un anume lucru sau persoană care să-mi schimbe perspectiva despre viață. Ca un vis nu va părea niciodată pentru că viața este crudă, mereu o luptă, dar există și crâmpeie de fericire pentru care ar trebui să o trăim la maxim.

 

          7. Santa tell me: Un personaj plin de dorințe

Cu toți cred că avem fel de fel de dorințe, este ceva firesc, dar un personaj plin de dorințe este Maddy, din „Absolut tot”. Ea are un caracter optimist și plin de dorința de a explora lumea, de a iubi, de a fi arhitect și multe altele. Ea m-a făcut să îmi doresc mai mult din lucrurile simbolice, cele care chiar contează.  Alt personaj și mai îndrăgit de mine este Jem Carstairs; este un personaj foarte delicat și descris atât de frumos încât parcă este desprins din cele mai frumoase basme.

 

         8. Feliz navidad: O carte a unui autor străin care are în centru Crăciunul și pe care o vrei de Crăciun.

În afară de cele menționate, mi-aș dori și ,,Poveste de Crăciun”, de Charles Dickens.

 

         9. Christmas Tree: O carte perfectă de pus sub brad.

Normal că acum îmi vin în minte o mie de titluri, dar, cu toate astea, mă voi rezuma doar la unul  sau la o serie. Încă scotocesc pentru a face o alegere cât mai bună… Aș fi foarte fericită dacă aș găsi sub brad (poate anul viitor), seria „Lux”, toate cărțile scrise de Cassandra Clare sau seria „Am murit, din fericire”, dar pentru voi cred că ar fi potrivite cărțile „Cu toții suntem făcuți din molecule”, „Printre tonuri cenușii” și „Confess”.

 

        10. Let it snow: Ultima carte citită când ningea

N-am nicio idée. De aproape doi ani de când citesc nu prea am citit când ningea sau poate am ignorant vremea. Cred că anul trecut,  în februarie,  am citit „Prințul mecanic” și îmi aduc aminte că ningea. Dar atunci  când vreau să mă apuc de citit, nu contează ce se întâmplă în jurul meu.

 

      11. Florile dalbe: O carte scrisă de un autor român pe care  îți dorești să o primești de Crăciun.

Îmi doresc să primesc seria „Am murit, din fericire”, de Theo Anghel, „Nostalgia pianului fără clape”, de Mădălina Alexandru și „Aviatoarea”, de Sandra Coroian; aștept de prea mult timp să pun mâna pe ele, dar încă sper că o voi face curând.

 

Christmas_Ribbon_with_Christmas_Decor_PNG_Clipart_Imag

Sper că v-a plăcut ceea ce am încercat să transmit și poate v-am dat câteva idei.

Recenzii pe edituri

Christmas Songs || T A G

 

coperta tag de craciun deschis 1.jpg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *